Ruta Daliniana

No et perdis la Ruta Daliniana! El pintor empordanès Salvador Dalí va deixar un gran llegat a la seva terra i és un dels pintors més reconeguts a nivell internacional.

Per això, et proposem descobrir-lo a través dels tres espais que recullen la seva obra i que es coneixen com a Triangle Dalinià.

El teu hotel de luxe a la Costa Brava et recomana fortment la visita a aquests espais:

Ruta Daliniana: què veurè?

El Teatre-Museu Dalí de Figueres acull un col·lecció d’obres surrealista, a més de peces de l’espai Dalí-Joies.

És el que conté el ventall més ampli de les seves obres i primeres experiències artístiques i les seves creacions surrealistes fins a les obres dels últims anys de la seva vida.

Així mateix s’hi mostren obres d’altres artistes que Dalí va voler incloure-hi: El Greco, Marià Fortuny, Modest Urgell, Ernest Meissonier, Marcel Duchamp, Wolf Vostell, Antoni Pitxot i Evarist Vallès, entre d’altres.

museo figueres salvador dali

A la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat (Cadaqués), trobaràs la que va ser la seva residència-taller, amb el mobiliari i els objectes personals de l’artista.

Va ser l’única casa estable de Salvador Dalí; el lloc on va viure i treballar habitualment fins que el 1982, amb la mort de Gala, va fixar la seva residència al Castell de Púbol.

Salvador Dalí va instal·lar-se el 1930 en una petita barraca de pescadors a Portlligat, atret pel paisatge, la llum i l’aïllament del lloc.

A partir d’aquesta construcció inicial, durant 40 anys va anar creant casa seva. Tal com la definia ell mateix, era “com una veritable estructura biològica […].

A cada nou impuls de la nostra vida li corresponia una nova cèl·lula, una cambra.”

El tercer espai el conforma la Casa-Museu Castell Gala Dalí de Púbol, en el municipi de La Pera, que Dalí va regalar a la seva musa on es troba enterrada.

Obert al públic des del 1996 esdevé un edifici medieval on Dalí va avocar tota la seva creativitat gràcies a la seva musa, Gala, la seva esposa.

El màxim esplendor de l’edifici va ser durant la Baronia de Púbol: la segona meitat del segle XIV i principi del XV. Al comprar al castell el 1969 estava molt deteriorat fins que el van restaurar i convertir en el que veiem actualment.

Amb tot, la ruta Dalí és una sortida immillorable per a conèixer la història cultural d’aquest racó de món.

Segurament després d’un gran dia de ruta, t’entrarà gana. I estàs de sort!

La Costa Brava és el lloc idoni per provar la gastronomia Catalana i Espanyola. Saps on menjar a la Costa Brava?

No et perdis els millors plats de la zona!

Hotel Santa Marta *****