La Costa Brava és una regió amb una llarguíssima tradició gastronòmica. Pel gran Josep Plà, era un dels pilars fonamentals de la cuina catalana, avui coneguda mundialment gràcies a restaurants com El Bulli o El Celler de Can Roca.
Si les representacions culinàries són un fidel reflex del territori i la seva gent, no és d'estranyar que Girona i la Costa Brava posseeixin aquesta empremta i fort caràcter. Els Pirineus caient a la Mediterrània, la força indòmita de la tramuntana, les seves cales recòndites i pobles mariners han modelat un ampli receptari marcat per la qualitat del producte i els sabors profunds.
Des de la nostra fundació el 1958, l'Hotel Santa Marta Lloret recull aquesta herència, aquest patrimoni suculent i el acostem als nostres comensals amb una única finalitat: celebrar la vida. I fer-ho al voltant de la taula, en bona companyia i amb el mar de testimoni, és part de l'essència Mediterrània i la seva màgia.
I per gaudir a l'màxim d'aquest encanteri, aquesta temporada hem incorporat a l'xef Jesús Infant. Amb una dilatada trajectòria, domina a la perfecció tots els secrets de la cuina mediterrània i internacional. Format en els fogons de restaurants amb estrella com Drolma, Jean Luc Figueras o Àbac i acabat d'arribar d'una llarga residència a la cuina de l'Soneva Fushi Six Senses de les Maldives, ha compost sengles cartes per al Restaurant 58 i el Santamar, donant tot el protagonisme a el producte de la zona.
La carta del 58 és contemporània i plena de matisos. Coccions precises, sabors nets i profunds: gamba vermella, la millor de el món; peixos de la llotja de Blanes, carns i horta de producció pròpia. Menció especial als arrossos i, per descomptat, als 'mar i muntanya', aquests guisats d'origen humil que partint sempre d'un bon sofregit i coccions lentes, sempre a l' 'xup xup', combinen productes de la mar i la terra, segellant aliances glorioses. Mandonguilles amb sèpia, pollastre de corral amb escamarlans, tripa de bacallà amb pèsols i botifarra negra. Paraules grans.
En l'apartat de carns i peixos, no podien faltar la vedella de Girona, bé sigui en forma de filet amb carreretes i foie gras o bé a manera de jarret, cuinat a baixa temperatura amb escalunyes i cremós de patata. De la mar, el suquet de rap amb cloïsses i gamba de Blanes és un altre plat fonamental de l'receptari de la Costa Brava, que segur farà les delícies dels comensals. Sublim.
Per Santamar, el nostre restaurant a peu de platja, Jesús Infant ha ideat una carta més informal i divertida, pensada per compartir i donar protagonisme als productes top de la zona. Gamba vermella, reina absoluta, planxa o a l'allada; anxoves, com no, de l'Escala. Ostres i navalles, calamar de potera, pernil ibèric i que no falti la coca de 'pa amb tomàquet' per acompanyar. Diferents amanides fresques i el gaspatxo amb txangurro completen la llista d'entrants.
Quant als plats principals, en Santamar dels arrossos són els grans protagonistes. Caldós de pop i espàrrecs, negre de bacallà amb allioli de coriandre o, seguint amb la tradició de combinar elements de la mar i la terra, dues opcions espectaculars: el de costella de porc amb sípia o l'arròs sec de pollastre de pagès i escamarlans. Joc de textures, intensitat de gust i el vaivé de les onades de fons. En una paraula: paradís.
L'oferta gastronòmica la completa al Bar Santa Marta amb una proposta en clau 'fingerfood' amb picades d'ullet a cuines d'altres països, però amb el twist especial del nostre xef. Sandwich Cubà amb mojo de coriandre i taronja; coca de cochinita pibil i salsa de ciutadans de l'Havana o Bikini Mallorquí, amb sobrassada, ruca i mel. Color i sabor a dojo.
Amb aquesta oferta variada que rendeix tribut a la Costa Brava i els seus sabors, volem complaure als nostres clients, però també atreure visitants amb ganes d'assaborir l'autèntica cuina mediterrània a una escapada gastronòmica incomparable. El nostre petit Edèn a la part alta de la platja de Santa Cristina està al seu servei. Prenguin seient i gaudeixin de l'experiència. Bon profit.
La Costa Brava;
un luxe, la nostra llar